Het grootste uitzendbureau in Groningen, Friesland en Drenthe

  • Algemeen
  • Wat doet een productiemedewerker?

Wat doet een productiemedewerker?

  • 17 oktober 2020
  • Algemeen
  • Mark Borgman

Bij Abiant Uitzendgroep kom je altijd wel vacatures tegen voor productiemedewerker. Als je daar op wilt solliciteren dan is het belangrijk dat je weet wat een productiemedewerker in het algemeen doet. Een productiemedewerker is een werknemer die tijdens het montageproces van een product relatief eenvoudige uitvoerende taken verricht. Uiteraard zijn die uitvoerende taken afhankelijk van het product en de branche. Bij deze werkzaamheden kun je bijvoorbeeld denken aan het bedienen van een machine of aan de lopende band staan om onderdelen te sorteren of in elkaar te zetten.

Wat doet een productiemedewerker?

Wat zijn de werkzaamheden van een productiemedewerker?

De werkzaamheden van een productiemedewerker hebben over het algemeen een repeterend karakter. En hoewel er een grote groep mensen is die dit werk niet wil doen, is er ook een hele grote groep werknemers die juist op zoek is naar dit soort werk en er heel goed in zijn. Het is vaak werk waar de mouwen voor moeten worden opgestroopt. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van mogelijke werkzaamheden die worden verricht door een productiemedewerker:

  • verpakken of inpakken van producten
  • controleren of sorteren van producten
  • schoonmaken van machines
  • instellen en bedienen van machines
  • handmatig in elkaar zetten van producten
  • stapelen en wegzetten van producten

Waar werk je als productiemedewerker?

Alle bedrijven die een product vervaardigen hebben productiemedewerkers in dienst. Vaak vindt het werk plaats in productiehallen of fabrieken. De werkzaamheden verschillen enorm en kan van alles inhouden. Zo kom je op Abiant bijvoorbeeld vacatures tegen voor productiemedewerkers die flesjes bier moeten inpakken, maar ook vacatures voor productiemedewerkers die houten mallen moeten maken of vacatures waarbij productiemedewerkers zware zakken op pallets moeten laden. Kijk snel naar de vacatures op Abiant en kom er achter welke bedrijven deze week op zoek zijn naar productiemedewerkers.

Heb je een diploma nodig voor productiemedewerker?

Over het algemeen geldt dat je voor het werk van productiemedewerker geen opleiding nodig hebt. Soms wordt er wel om een VCA-diploma gevraagd. Als je die niet hebt dan kun je die vaak wel via de werkgever halen. Ook wordt er vaak om mensen gevraagd die fysiek zwaar werk aankunnen en om mensen die netjes en nauwkeurig kunnen werken.

Hoeveel verdien je als productiemedewerker?

Omdat het vaak om ongeschoold werk gaat, ligt het salaris van een productiemedewerker over het algemeen niet heel hoog. Er zijn bedrijven waarbij productiemedewerkers ook nacht- of weekenddiensten draaien. Tijdens deze uren ontvang je een extra vergoeding. Hierdoor kun je jouw salaris aardig opwaarderen.

Over de auteur

Mark Borgman

Marketingmanager

Mark was van juni 2018 tot en met maart 2019 werkzaam als marketingmanager bij Abiant. Hij schreef onder andere artikelen voor abiant.nl en onze bedrijfsmagazines De Abianter en De Abianter Agro.

Lees onze blogartikelen

Collega Kelly over haar werk als bedrijfsverzorger

Algemeen

Collega Kelly over haar werk als bedrijfsverzorger

Dagelijks zijn onze bedrijfsverzorgers bij agrarische ondernemingen aan het werk waar tijdelijk ondersteuning nodig is. Bijvoorbeeld omdat een boer een been heeft gebroken of omdat een medewerker met zwangerschapsverlof is. Zodra een hulpvraag binnenkomt beoordeelt de planner welke bedrijfsverzorger waar ingezet moet worden. Bedrijfsverzorger Kelly van Santen vertelt meer over haar werk.
Lees meer
Mentale gezondheid op de werkvloer: Taboe of toch niet?

Algemeen

Mentale gezondheid op de werkvloer: Taboe of toch niet?

Mentale gezondheid. Voor de één is het een onderwerp waar liever niet over wordt gepraat, terwijl het voor de ander helaas dagelijkse kost is. Hoe je er ook over denkt, één ding is zeker: anno 2024 kunnen we er niet meer omheen. Het is tijd om het taboe te doorbreken, vooral op de werkvloer.
Lees meer
Flexibilisering arbeidsmarkt: wat betekent dit voor jouw bedrijf?

Wet- en regelgeving

Flexibilisering arbeidsmarkt: wat betekent dit voor jouw bedrijf?

De flexibilisering van de arbeidsmarkt groeit nog steeds. Of dit een goede ontwikkeling is, daar zijn de meningen over verdeeld. Maar wat betekent de toenemende flexibilisering nu concreet voor jouw bedrijf? En hoe ga je daarmee om in je personeelsbeleid? Een flexibele arbeidsmarkt biedt namelijk kansen maar ook uitdagingen.
Lees meer
Hoe maak je een goede eerste indruk?

Sollicitatietips

Hoe maak je een goede eerste indruk?

Je kunt maar één keer een eerste indruk maken. Je gesprekspartner vormt in de eerste paar minuten van het gesprek al een beeld van je. In de loop van het gesprek is het moeilijk om je gesprekspartner op andere gedachten te brengen. Een goede reden dus om te werken aan een goede eerste indruk.
Lees meer
Wat te doen als je niet aan alle functie-eisen voldoet? Maar wel die baan wil!

Sollicitatietips

Wat te doen als je niet aan alle functie-eisen voldoet? Maar wel die baan wil!

Ken jij het ook? Je ziet de perfecte baan voorbijkomen, maar helaas voldoe je niet volledig aan het gestelde eisenprofiel, terwijl de functieomschrijving wel al jouw wensen afvinkt. Toch besluit je niet te solliciteren en dat is zonde! Een werkgever zoekt namelijk niet altijd een kandidaat die 100 procent aan alle eisen voldoet. Wij leggen je aan de hand van 5 tips uit hoe je toch die baan weet te bemachtigen. Ook wanneer je niet aan alle functie-eisen voldoet.
Lees meer
Wat is de gebruikelijke sollicitatieprocedure?

Sollicitatietips

Wat is de gebruikelijke sollicitatieprocedure?

Je hebt gesolliciteerd op een functie en bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Super! Maar nu? Wat kun je verwachten en hoe verloopt de procedure? Om je hierbij op weg te helpen, bespreken we in deze blog de gebruikelijke sollicitatieprocedure.
Lees meer